Радови на санитарној депонији "Вујан"

Јавно комунално предузеће „Горњи Милановац“ тренутно изводи радове на санитарној депонији „Вујан“. У току је постављање и облагање тела депоније фолијом и геотекстилом у површини од 2.000 м2.


Вредност планираних радова износи 4.800.000,00 динара, које ЈКП финансира у сарадњи са Општинском управом Општине Горњи Милановац (2.800.000 динара). Завршетак радова очекује се у наредних 5 дана.
Током 2018. године обрађено је тело депоније, чиме је обезбеђен капацитет за 2 године.
Са циљем да се на најбољи могући начин спроведе правилан третман и депоновање отпада, компактором се пресује отпад и на тај начин се обезбеђује да се на одређеној површини одложи већа количина отпада.

Молимо све суграђане да воде рачуна о селективном одлагању папира, пластике и комуналног отпада. Подсећамо и да је у току акција прикупљања кабастог отпада. На дневном нивоу извештавамо о позицији контејнера постављених на територији града. Суграђани могу и сами одложити кабасти отпад у контејенере постављене на самом улазу у депонију сваким радним даном од 7 до 14 часова и суботом од 8 до 12 часова. У предсојећем периоду у плану је и извођење радова на проширењу тела депоније (за 2 године).


Јавно комунално предузеће „Горњи Милновац“