После петнаест година нова водоводна мрежа у Солунској улици

 

Уз редовно и свакодневно обављање послова који су у надлежности Јавног комуналног предузећа, екипе овог предузећа тренутно изводе и радове на реконструкцији водоводне мреже у Солунској улици. Циљ радова је да се старе и дотрајале цеви замене новим и то у дужини од 500 метара.

В.д. директор Јавног комуналног предузећа Иван Лазић изјавио је да је у склопу ових радова извршена и уградња више од 1000 метара главног и разводног цевовода: „Овим радовима извршено је превезивање свих корисника који су напајани водом за пиће са старог цевовода на нови полиетиленски водовод. Ова фаза радова, која обухвата и изградњу шахти, биће завршена наредне недеље.“

Вредност радова на реконструкцији овог дела водоводне мреже је око милион и двеста хиљада динара и финансирани су средствима Јавног комуналног предузећа.
„Грађани у овом делу улице чекали су више од петнаест година да се замени овај стари цевовод.“, рекао је Лазић.
Према његовим речима, ово предузеће се обавезало да након завршетка радова врати у првобитно стање улицу, тротоар и дворишта у делу где су извођени радови.

Из Јавног комуналног предузећа за наредни период најављују и друге инвестиције, као и замене старих цевовода у укупној дужини од око 150 километара, на територији целе општине Горњи Милановац. Извођење ових радова зависи од обезбеђивања новчаних средстава, али и од временских услова.


ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ