Љубица у посети основцима

Девојчица Љубица, којој је основи циљ здрава и чиста животна средина, посетила је данас ђаке ОШ „Момчило Настасијевић“. Љубица је посебну пажњу посветила првацима којима је уручила распоред часова и блокчић, али се сетила и седмака који ове године почињу са учењем хемије, па је њима поред распореда часова поклонила периодни систем елемената. 

Малишани су Љубицу дочекали са одушевљењем. Подсетили су се ранијих дружења и обновили градиво о селективном одлагању отпадa где су малишани бриљирали и показали одлично знање. У дворишту ове основне школе, Љубица се дружила и са осталим ученицима који су је грлили, играли се са њом, а и фотографисање је било неизбежно.


Са Љубицом, основну школу „Момчило Настасијевић“ посетио је и в.д. директор Јавног комуналног предузећа Иван Лазић који је још једном подсетио на значај селективног одлагања отпада: „Циљ ове акције је да подигнемо свест о селективном одлагању отпада уз помоћ наших најмлађих суграђана. На овај начин, подижемо свест и код родитеља када је реч о селективном одлагању отпада, што је јако битно за наш град, за екологију и за животну средину. Овом акцијом подсећамо на плаве и жуте контејнере и на битност очувања животне средине.“ Лазић је најавио, да ће Љубица у наредним данима посетити и остале школе са територије општине Горњи Милановац.


Уз осмехе и загрљаје малишани и Љубица су се поздравили и договорили ново дружење ускоро. Другари су обећали Љубици да ће наставити са селективним одлагањем отпада, да ће чувати животну средину и да ће утицати и на своје окружење како би нам животни простор био здрав.

ЈАВНО КОМУНАЛНО ПРЕДУЗЕЋЕ