Skip links

Посета фабрици воде поводом Светског дана воде

Поводом обележавања Светског дана воде данас смо имали прилику да угостимо ученике Основне школе „Таковску устанак“ у Горњим Бањанима као и предшколце ПУ „Сунце“ и упознамо их са постројењем за производњу воде у Горњим Бањанима.

Данашња посета Јавном комуналном предузећу „Горњи Милановац“ само је једна од едукативних активности које реализујемо заједно са нашим суграђанима како би наше најмлађе суграђане упознали са значајем воде за пиће и потребом за очувањем водозахвата и природе.


Ученици су имали прилике да се упознају са начином прераде и производње пијаће воде, начином дистрибуције до домаћинства и посете хемијску лабораторију где су се ученици упознали са процесом анализе хлора и шта је све потребно да се добије здрава пијаћа вода.Сазнали су довољно о квалитету наше воде и постали бар мало свеснији чињенице да је морамо штедети и чувати као највеће благо, за нас и будуће генерације.

Вода, од самог почетка тако обична и једноставна, осмелила се да даје живот бићима, да прожима њихова ткива и да их прати у времену њиховог постојања. Чак и када је без мириса и укуса она је неопходна. Многима је постала интересовање и животно занимање, њоме се данас баве инжињери, технолози, техничари, лаборанти, водоинсталатери, диспечери, хлоринатори и диспечери.

У оквиру ЈКП „Горњи Милановац“ они се брину о води од њеног изворишта до корисника, брину о њеном протоку, кретању и количини, водећи рачуна да траје и за будућа поколења, овако природна и доступна. Јавно комунално предузеће „Горњи Милановац“ за потребе водоснабдевања на територији општине Горњи Милановац је у претходној години обезбедило укупну количину 4.776.611 м3 воде.

ШТЕДИМО ВОДУ ЈЕР ЈЕ ВОДА ЖИВОТ!


Сваки дан, на сваком месту, у свакој прилици је морамо чувати и рационално користити.

Јавно комунално предузеће „Горњи Милановац“